Cilt Bakım Maskeleri

Tarçının Cilde Faydaları Ve Tarçın Maskesi Tarifleri

Tarçın, 6-12 metre uzunluğa sahip ağaçlardan elde edilir. Defnegiller familyasından olup ince uzun ağaç yapılarına sahiptirler. Ağaçlar 2-3 yaşına geldiklerinde yerden yukarıya doğru kabukları yaklaşık 50 cm kadar kesilir. Sıvganlar elde edebilmek için kabukları kurutulur. Tarçın hayatımıza koku, baharat, çeşni, yemek ve bazı şaraplarda kullanılmak üzere girmiştir. Tadının güzel olmasının yanında vücuda pek çok faydası olan bir besindir.

Tarçın, kurumuş kabukları suda demlenerek kullanıldığı gibi toz haline getirilerek de birçok yerde kullanılabilme özelliğine sahiptir. Bilhassa cilt bakımında da önemli yere sahip olan tarçın hakkında sizlere detaylı bilgiler vereceğiz. Tarçının cilde faydaları nelerdir? Tarçın maskesi ne işe yarar? Tarçın maskesi nasıl yapılır? tarçının cilt üzerinde kullanım alanlarının detayları için yazımızın tümünü okuyabilirsiniz.

Tarçının Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Tarçın cilt içinde kullanılabilecek en güzel maske malzemesidir. Antioksidan özelliğinden dolayı ciltteki tahrişe ve enfeksiyona iyi gelir.
  • Ciltteki yağ bezlerinde etkili olduğu için sivilceleri önleyici ve iyileştirici özelliğe sahiptir.
  • Tarçın sivilce oluşumlarından dolayı oluşan siyah noktaları temizleyici ve yok edicidir.
  • Güneş yanığı, cildin kuru kalması, kullanılan ilaçlar gibi etkenlerden dolayı oluşan ciltteki döküntülere de karşıda oldukça etkilidir.
  • Cildinizi zararlı dış etkenlerden arındırırken aynı zamanda cildinizi beyazlatarak parlaklık verir.
  • Peeling etkisi sayesinde cildinizdeki ölü derileri temizler ve hasar görmüş dokuların tamir ederek iyileşmesini sağlar.
  • Antioksidan özelliğinden dolayı cildinizdeki iltihabı kurutur. İltihap genellikle ölü derilerin, yağların ve kıl köklerinin sivilceye dönüşmesiyle oluşur. Özellikle yüz, boyun, omuz, sırt, göğüs gibi bölgelerde oluşan sivilcelerin kurutulmasında başrol oynar.
  • Sindirim sistemindeki bozukluklar, yediğimiz besinlerdeki yağların vücutta uzun süre kalmasına yol açar. Bu da sivilce, akne, cildin aşırı yağlanması gibi cilt sorunlarına neden olur. Tarçın sindirim sistemindeki problemleri ortadan kaldırdığı için cilt sorunlarının oluşmasına engel olur.

Tarçın Yumurta Maskesi Faydaları

Tarçın ile maske yapmak birçoğuna tuhaf gelebilir. Keskin kokusu ve yakıcı yapısıyla cilde peeling yaparken bakım ve onarım işlemi de yapar. Tarçın yumurta maskesi faydaları ise sivilcelere ve siyah noktalara iyi gelmesidir. Yumurta cilde botoks etkisi yaparken aynı zamanda pürüzsüzlük ve gerginlik verir. Tarçın yakıcı bir baharat olduğu için cildinizde yanma hissi bırakabilir. Ancak sivilceler için en etkili yöntem tarçın maskesidir. Çoğu kremlere karşı doğal tarçın ve yumurta ile yapılan maske daha etkilidir. Bu maske sivilceleri kurutarak yok olmasını sağlar. Cildi yakan özelliğinden dolayı hassas ciltlere sahip kişilere önerilmez.

Gerekli olan malzemeler;

  • 1 adet çiğ yumurta,
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın,

Yapılışı: yumurta ile tarçını iyice karıştırın ve temiz cildinize bir fırça yardımıyla uygulayın. Maskeyi 5-10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Bu makaleyi haftada 1 veya 2 kez uygulayabilirsiniz. Yakıcı özelliğinden dolayı her gün kullanılması önerilmez.

 

Tarçın Yoğurt Maskesi

Yoğurt cildi temizleyen gözenekleri sıkılaştıran ten rengini açan harika bir maske malzemesidir. Ayrıca yoğurtta da sivilceleri yok eden etkisi bulunduğu niçin tarçın ile karıştırarak da kullanabilirsiniz. Tarçın yoğurt maskesi sivilceleri yok eden, cildi sıkılaştıran,  pürüzsüzlük veren bir maskedir.

Gerekli olan malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın,
  • 2 yemek kaşığı taze yoğurt,

Yapılışı: tarçın ile yoğurdu küçük bir kapta birleştirerek iyice karıştırın. Cildinize bir fırça yardımı ile sürün ve yaklaşık 20 dakikada bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Bu maskeyi haftada 2 kez cildinize uygulayabilirsiniz.

Tarçın Limon Maskesi

Limon asitli bir besin olduğu için cilt sorunlarında, sivilcelerde, aknelerde ve siyah noktalarda sıkça kullanılır. Cilde peeling de yapan limonu bir de tarçın ile denemeye ne dersiniz? Tarçın limon maskesi yaparken dilerseniz ek olarak zencefil tozunu da ekleyebilirsiniz. Zencefili Hindistan gibi bazı yabancı ülkelerdeki bayanların güzellik kazanması için sıkça kullandıkları baharatlardandır.

Gerekli olan malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı limon,
  • 1 yemek kaşığı tarçın,
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı zencefil

Yapılışı: tüm malzemeleri küçük bir kapta iyice karıştırın. Bir kürdan ya da fırça yardımı ile sivilcelerin üzerine sürün. 20 dakika beklettikten sonra masaj yaparcasına ovalayın. Maske dökülünce ılık su ile cildinizi yıkayın. Bu karışımı sadece sivilce olan yerlere uygulamalısınız.

 

Tarçın Ve Aloe Vera Maskesi

  • 2 çay kaşığı toz tarçın,
  • 1 yemek kaşığı aloe vera jeli,
  • 1 çay kaşığı badem yağı,

Tüm malzemeyi kıvam alana dek karıştırıp temizlenmiş cildinize, yüz ve boyun bölgesi dahil olmak üzere güzelce sürün. 15 dakika beklettikten sonra cildinizi bol su ile yıkayın. Haftada 2-3 defa tekrarlayabileceğiniz bu maske özellikle sivilce ve siyah noktalar üzerinde oldukça etkilidir. Aloe vera jeli A, C ve E vitamini bakımından oldukça zengindir ve antioksidan özelliği sayesinde cildinizde bulunan tüm yağ ve kiri arındırır.

Bal Ve Tarçın Maskesi

Bal, cildinizi temizler ve sivilce, siyah nokta, kırmızı nokta ve kızarıkların giderilmesini sağlar. Aynı zamanda cildi besleyen, nemlendiren, yumuşatan, beyazlatan, parlatan etkiye de sahiptir. Mikrop kırıcı, zararlı etkenlerden ve toksinlerden arındırıcı, ölü derilerden arındırıcı özelliğe sahip olan balı, tarçın ile karıştırarak pürüzsüz, sivilcesiz, berrak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Gerekli olan malzemeler;

  • 1 tatlı kaşığı bal,
  • 1 tatlı kaşığı tarçın,

Yapılışı: küçük bir kapta bu iki malzemeyi yoğun bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Süreceğiniz bölgeye göre bu maskenin malzemelerini çoğaltabilirsiniz. Temiz cildinize bir fırça yardımı ile yavaşça uygulayın. 15 veya 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile cildiniz temizleyin.

Bal ve tarçın ne sıklıkla yapılmalı diyorsanız eğer, tüm cildinize uygulayacaksanız haftada 1 veya 2 kez kullanabilirsiniz. Sadece sivilcelerinizin üzerinde kullanacaksanız gece bu karışımı yatmadan önce kürdan yardımı ile cildinize sürebilirsiniz. Bu şekilde 10 gün her gece yatmadan önce yapıp sabahta yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

Tarçın Cildi Yakar Mı?

Tarçın cildi yakar mı diye bir endişeniz var ise daha önce de bahsettiğimiz gibi yakıcı bir etkiye sahiptir. Yakıcı olduğu için ciltteki sivilceleri kurutur ve siyah noktalara ve diğer cilt sorunlarına iyi gelir. Bazı bayanlar tarçın maskesinin yakıcı etkisinden dolayı cildine sürer sürmez hemen çıkartırlar. Hassas ciltler için kesinlikle uygun olmayan tarçın maskesine limon gibi asitli besinlerde eklenince iyice yakabilir. Bu yüzden sivilceler için mucizevî bir baharat olan tarçınla maske yaparsanız sadece sivilce olan yerlerinize sürmenizi öneririz. Maskeyi temizledikten sonra nemlendirici kremle de bakım yapabilirsiniz. Alerjiniz olup olmadığını anlamanız için teninizin küçük bir bölgesinde deneyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu