Cilt Bakımı Güzellik Kadına Dair Herşey

Rezene Çayının Faydaları Nelerdir? Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır?

27.12.2019
0
843
Rezene Çayının Faydaları Nelerdir? Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır?

Rezene çayının faydaları nelerdir? Rezene çayı nasıl hazırlanır? Rezene, bağışıklık sistemini güçlendiren ve harika bir antioksidan kaynağıdır. Rezene bitkisi maydanozgiller ailesine ait bir bitkidir. Pek hoş olamayan kokusu ve tadı olsa da birçok hastalıkta şifa için kullanılabilecek nadir bitkiler arasında yer alır.

Rezene çayı daha çok sindirim sorunları için kullanılsa da, bunun yanında daha pek çok hastalıkta ve rahatsızlıkta kullanılan ürünlerdendir. Rezene çayı eski yıllardan bu yana kullanılır, rezene bitkisinin tohumlarından demlenen çayları bebekler dahil tüm kişiler gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

İçerisinde A vitamini B vitamini ve D vitamini bol miktarda bulunur. Rezene çayının içinde tüm bu vitaminlere ek olarak, kalsiyum, magnezyum, yağ asitleri, demir, kükürt ve bol miktarda potasyum bulunur. Hint mutfağında bolca kullanılan rezene bitkisi son günlerde ülkemiz mutfaklarının baş tacı olmayı başarmıştır. Eğer siz de rezene çayının faydaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı sonuna kadar takip edebilirsiniz.

Rezene Çayının Faydaları Nelerdir?

Gün içinde sıcak olarak tüketilen rezene çayının bağırsak sorunlarından, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı pek çok faydası mevcuttur. En çok bilinen faydaları ise;

  • Rezene çayı, bağışıklık sistemini güçlendiren en iyi bitkilerden biridir. İçinde bulunan C vitamini sayesinde soğuk kış günlerinde bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Eğer kalabalık içinde çalışıyorsanız size karşı gelebilecek her türlü mikrobu rezene çayı ile alt edebilirsiniz. Soğuk algınlığı hastalığında ise vücudun direncini artırarak, daha kısa sürede iyileşmenize yardımcı olur.
  • Günlük tüketeceğiniz rezene çayı ile mevcutta yaşadığınız, öksürük sorunlarınızı da giderebilirsiniz. Rezene çayı bronşit ve öksürük nöbetlerinde tüketilirse anında öksürüğü yatıştırır.
  • Rezene çayı vücut direncini artırırken, kilo vermenize de yardımcı olur. Diyet listelerinde yer alacak olan rezene çayı ile tokluk hissi kazanıp, daha iştahınızı yatıştırabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, yağ yakımına yardım eder ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.
  • Rezene çayı iyi bir idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücutta ve böbreklerde biriken toksinleri atmanıza yardımcı olur.
  • Kabızlık ve şişkinlik sorunlarına iyi gelir. Kronik kabızlık gibi bir sorununuz varsa gün içinde yudum yudum rezene çayı tüketmeniz önerilir. Bu Sayede hem kabızlık sorunu ortadan kalkar hem de bağırsaklarda yaşanan şişlik sorunu kısa zamanda kaybolur.
  • Mide yanması, mide ağrıları ve midede yaşanan hazımsızlık sorunlarında rezene çayı içebilirsiniz. Bu sayede midede rahatlama meydana gelecektir. Sıkça mide ağrısı ile karşı karşıya kalıyorsanız gün içinde mutlaka rezene çayı tüketmeniz tavsiye edilir.
  • Rezene çayı harika bir adet söktürücü bitkidir. Adet döneminde içildiğinde ise regl ağrılarını ve karın kramplarını hafifletir. Adet döneminde meydana gelen bunalım gibi hisleri de ortadan kaldırır.
  • Rezene çayı antibakteriyel özelliğe sahiptir. Ağızda yaşanan koku ve diş eti çekilmelerinde oldukça faydalıdır. Eğer bu türlü şikayetleriniz varsa günde birkaç kez rezene çayı ile ağzınıza gargara yapabilirsiniz.
  • Rezene çayı diş ağrılarına da iyi gelir. Antibakteriyel özelliği sayesinde diş etlerindeki şişlikler de ve iltihaplarda oldukça etkilidir.
  • Kalp sağlığını koruma özelliği vardır. Kalp rahatsızlığı olan kimseler gün içinde rezene çayı tüketmelidir.
  • Cilt sağlığı için de kullanılabilir. Özellikle cilt üzerinde kaşıntılı deri hastalıklarında ve kızarıklıklarda rezene çayı oldukça etkili bir bitkisel üründür.
  • Rezene çayı bebek sağlığında bebeğe verilebilecek nadir bitkiler arasındadır.
  • Anne sütünü artırır ve anne sütünün kalitesini yükseltir.

Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır?

Rezene tohumlarının içinde uçucu yağlar olduğu için rezene çayının yapımı hakkında doğru bilgilere sahip olmanız gerekir. Bu sayede rezene çayının içindeki vitaminler kaybolmayacaktır. Rezene çayının yapımı ise;

Bir bardak su kaynamaya alınır. Kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı rezene tohumu eklenir. Birkaç dakika kaynamaya bırakılır. Tohumlar suya sarı rengini verene kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Kaynadığında ise çok kaynar olmayacak şekilde tüketilebilir.

Rezene Çayının Bebeklere Faydaları 

Aslında bitki çayları hamileler için ve bebekler için çok uygun değildir. Fakat rezene çayı hem emziren anneler için hem de bebekler için kullanılabilecek şifa dolu bir çaydır. Özellikle yeni anne olan kimselerin sorduğu sorulardan biri rezene çayının bebeklere faydaları nelerdir? sorusudur. Rezene çayı bebeklerde gaz sorunlarını ve kabızlık sorunlarını oldukça kısa sürede giderir.

Fakat altı aydan küçük bebeklere rezene çayı direkt verilmemelidir. Bunun yerine, anneler gün içinde birkaç fincan rezene çayı içmelidir. Bu sayede rezene çayının tüm vitamini süt yolu ile bebeğe geçer. Rezene çayı bebeklerde sadece gaz ve kabızlık sorunlarına değil, boğaz ağrılarına ve öksürük gibi hastalıklara da iyi gelir. Yine bebeklerde yaşanan geniz akıntıları ve burun akıntıları için de birebir şifa kaynağıdır.

Rezene Çayının Bebeklere Zararları

Rezene çayı adeta bir şifa deposudur. Bebekler için rezene çayını kullanmak isterseniz, rezene çayının bebeklere zararları hakkında detaylı bilgilere sahip olmanız gerekir. Rezene çayı sürekli olarak bebeklere verilmemelidir. Çünkü rezene çayı kilo verdirici ve tokluk hissi uyandırıcı özelliğe sahiptir. Yine altı aydan küçük bebeklere çay halinde verilmemelidir. Anne sütü ile zaten bebeğe geçecektir. Eğer bebeğinize rezene çayı vermek isterseniz mutlaka çocuk doktoruna danışmanızda fayda vardır.

Rezene Çayı Zayıflatır Mı?

Rezene çayı sağlık için kullanılan bir bitkisel içecektir. Fakat yağ yakımını ve hazmı kolaylaştırdığı için kilo vermenize de yardımcı olur. Bilhassa diyet listelerinde mutlaka olması gereken bir bitkidir. Gün içinde birkaç bardak rezene çayı tüketerek, kısa sürede kilo verebilirsiniz. Ayrıca harika bir anti oksidan kaynağı olduğu için vücutta biriken tüm toksinleri de kolaylıkla atmanıza yardımcı olur. Vücutta şişlik sorunları varsa mutlaka rezene çayı tüketilmelidir.

Sabah aç karnına içeceğiniz rezene çayı sayesinde gün içinde daha az acıkacak ve tokluk hissi duyacaksınız. Rezene çayı kilo vermenize yardımcı olurken, cilt güzelliğini de sağlar. Mat ve soluk görünen ciltleri içeriden besleyerek daha sağlıklı ve daha parlak bir görünüme kavuşturur. Yine ciltte oluşan kızarıklık ve kaşıntı gibi sorunlarında da rezene çayı kullanabilirsiniz. Deri üzerinde meydana gelen kızarıklık ve kaşıntılar için rezene çayını bir pamuğa damlatarak, sorunlu bölgelerinize sürebilirsiniz.

Rezene Çayı Ne Kadar İçilir?

Emziren anneler ve diyet yapan kişiler rezene çayını gün içinde bol miktarda tüketmek isteyebilir. Ama Rezene çayı ne kadar içilir? sorusunun cevabını bilerek tüketmeniz daha doğru olacaktır. Eğer bebeğinizde gaz sancısı fazla ise günde birkaç fincan içebilirsiniz. Diyet yapanlar ise günde bir fincan ya da iki fincan tüketebilir. Soğuk algınlığı ve griplerde de günde bir büyük bardak rezene çayı içmek yeterli olacaktır.

Rezene Çayının Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Rezene çayının faydaları İbrahim Saraçoğlu, sindirim sorunu ve şişlik sorunu yaşayanlara tavsiye etmiştir. Yine diş eti ve diş hastalıklarında da mutlaka rezene çayının şifasından faydalanılması gerektiğini de belirtmiştir. İbrahim Saraçoğlu günde bir fincan rezene çayı tüketildiğinde vücudun daha dinç ve daha enerjik olacağını belirtmiştir. Ve yine emziren anneler için de rezene çayının mutlaka tüketilmesi gerektiğini anlatmıştır.

Rezene Çayı Nerede Satılır?

Rezene çayı, marketlerde poşet çay olarak ve tohum olarak satışa sunulur. Bunun yanında internet sitelerinden ve aktarlardan rezene çayını temin edebilirsiniz.

Rezene Çayının Fiyatı Nedir?

Rezene çayının fiyatı 5tl gibi rakamlardan satışa sunulur.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.