Cilt Bakımı Güzellik Kadına Dair Herşey

Saç Beyazlamasına Doğal Çözüm Yolları

27.08.2018
0
3.414
Saç Beyazlamasına Doğal Çözüm Yolları

Saçların beyazlaması aslında yaşın ilerlemesiyle beraber gelen doğal bir süreçtir. Çünkü, ilerleyen yaşlarda, saçlarımıza rengini veren melanin pigmenti üretimi yavaşlar ve saçlarımız beyazlamaya başlar. Fakat saç beyazlaması bazen bir takım problemlere bağlı olarak genç yaşta da görülmektedir.

Kadın-erkek, hatta bazen 18 yaşındaki bir gençte bile görülen saç beyazlaması, kişiyi olumsuz yönde etkiler. Tıpkı saç dökülmesi problemine karşı çözüm bulmak istediğimiz gibi, erken yaşta beyazlayan saçlarımıza da çözüm arayışı içine gireriz. Bunun için bir takım kimyasal boyalara baş vurmak oldukça basit bir çözümdür.

Fakat saçları boyamak maalesef ki, saç beyazlamasına kesin çözüm getirmemekte, sadece geçici olarak saç rengini istediğimiz renge dönüştürmektedir. Saç boyaları içerisinde bulunan kimyasallar ise saçımızın yapısına zarar vermektedir. Saç beyazlamasını nasıl önleyebilirim? diyorsanız bu makalemizde, saç beyazlamasına doğal çözüm önerileri, saç beyazlamasını önleyen yağlar, saç beyazlaması tedavisi, hakkında tüm merak ettiklerinizi bulmanız mümkün…

Saç Beyazlamasına Doğal Çözüm

Saç Neden Beyazlar?

Yaşlanmayla birlikte azalan melanin pigmenti üretimi saçların beyazlamasına neden olsa da, genetik yatkınlıkta oldukça önemlidir. Özellikle ailenizde erken yaşta saçlarda beyazlama başlamışsa, sizin saçlarınızda muhtemelen beyazlayacaktır.

Saç dökülmesinde olduğu gibi, bazı sağlık sorunları saç beyazlamasına sebep olur.  Hatta birtakım vitamin ve mineral eksikliği ve bağışıklık sistemi sorunları da saç beyazlaması nedenleri arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra, sağlıksız beslenme, stres ve depresyon, birtakım kötü alışkanlıklar da saç beyazlamasına sebep olmaktadır.

Saç Beyazlamasının Sebepleri

  • Yaşlanma,
  • Aşırı üzüntü ve stres, ani travma,
  • Genetik yatkınlık,
  • B12 eksikliği,
  • Kalsiyum, demir, ferritin, bakır eksikliği,
  • D vitamini, A vitamini, E vitamini ve C vitamini eksikliği,
  • Hormonal bozukluklar,
  • Güneş ışınları,
  • Sigara ve alkol tüketimi,
  • Poliosis ( saçlarda bölgesel beyazlama)
  • Werner sendromu,
  • Pernisiyöz anemi ( kansızlık)
  • Hipofiz bezi bozuklukları,
  • Bazı ilaçların yan etkileri,
  • Yetersiz beslenme,
  • HIV virüsü,
  • Hava kirliliği,

 

Saç Beyazlaması Nasıl Önlenir?

Erken yaşta saçlarınızın beyazlamasını istemiyorsanız, saç beyazlamasını geciktirmek mümkün. Saç beyazlamasını önlemek için, bitkisel yöntemlere başvurabileceğiniz gibi, bazı noktalara dikkat ederek de, saç beyazlamasını engelleyebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basit. Öncelikle saçınızı kimyasallara maruz bırakmamalısınız. Kimyasal içerikli şampuanlar yerine, organik olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Saç derinizi mutlaka temiz tutup, saç bakımı için doğal yöntemler deneyebilirsiniz.

Saç diplerinde kan akışını hızlandırmak için, saç derisine yumuşak hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamamalı, ıslakken taramamalı ve örmemelisiniz. Saçlarınızı şekillendirmek için kurumasını bekleyin. Alkol ve sigaradan uzak durmalı, beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Saç Beyazlamasını Önleyen Doğal Yöntemler

Saçların beyazlaması sağlığımızı etkilemese de, özellikle biz kadınlar bu durumu yaşlanma belirtisi olarak kabul edip, psikolojik olarak olumsuz yönde etkilenmekteyiz. Bu sorundan kurtulmak için, saç beyazlamasına karşı kimyasal ürünlere baş vurmanıza ve saç boyamayla zaman harcamanıza gerek yok.

Oldukça pratik ve masrafsız bir şekilde evde hazırlayıp uygulayabileceğiniz karışımlarla, saç beyazlamasını gidermek mümkün. Öncelikle sizlere saç beyazlamasını önleyen yağlar ve bitkiler hakkında bilgi vermek istiyorum.

Saç Beyazlamasına Çörekotu

Çörekotu yağı; Çörekotu yağı saçları besler ve onarır, saç dökülmesini önler. Ayrıca egzama olan saç diplerine çörekotu yağı ile masaj yapıldığında tam bir iyileşme sağlar. Beyaz saç nasıl siyahlaşır? diyorsanız, yöntemi oldukça basit, 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörekotunu, 1 tatlı kaşığı balla karıştırıp en az 6 ay süreyle sabah tükettiğinizde, beyazlamış saçların siyaha döndüğüne tanıklık edeceksiniz.

Bunun yanı sıra, çörekotu yağını saça uygulayıp 20 dakika beklettikten sonra organik bir sabun yada şampuanla yıkayın. Bu işleme 6 ay boyunca haftada 2 kez olmak şartıyla devam edin. Saç beyazlamasına ve saç dökülmesine iyi gelecektir.

Hindistan cevizi yağı; Hindistan cevizi yağının bir çok faydası bulunmaktadır. Özellikle saçlar üzerinde etkili doğal bir bakım ürünüdür. Saç dökülmesinden, kepek oluşumuna kadar bir çok yararı olan hindistan cevizi yağının saça faydaları saymakla bitmez.

Beyaz saçlar için hindistan cevizi yağı ve limon suyu deneyebilirsiniz. Saçlarınızın sıklığına ve uzunluğuna göre ayarlayacağınız hindistan cevizi yağını 5 damla limon suyu ile homojen bir kıvam alana dek karıştırın.

Daha sonra saç diplerine masaj yaparak bu karışımı saçlarınıza uygulayıp 1 saat beklettikten sonra saçlarınızı organik bir şampuanla yıkayın. Saçınızın tipine göre ( kuru yada yağlı) haftada 1 yada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Badem yağı; Saç beyazlamasını geciktirdiği bilinmekte. Saçınızın uzunluğuna göre bir miktar badem yağını haftada 3 kez olmak şartıyla saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Adaçayı; Saç beyazlamasına karşı uygulandığında oldukça etkili sonuç vermekte. Ada çayı yapraklarını 30 dakika boyunca kaynatın ve ılındıktan sonra saçlarınıza uygulayın.

Biberiye; Saçlardaki beyazlamayla savaşan antioksidandır. Saç bakımında oldukça popüler olan biberiye bitkisini adaçayı ile birlikte kaynatıp uygulayabilirsiniz. Biberiye, saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına ve saçın doğal rengini korumasına yardımcı olur.

Saç Beyazlamasına Sarımsak Kürü

Sağlığımız için şifa kaynağı olan sarımsak, yüzyıllardır saç bakımı için de kullanılmaktadır. Sarımsağın saça faydası, saçları onarma, saç uçlarının kırılmasını engelleme, saçları güçlendirme ve saçlara doğal bir parlaklık vermesi olarak bilinmektedir.

Saçlar Neden Beyazlar

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, sarımsak içeren şampuan kullananlar yada sarımsak ile saç bakımı yapanların, saç dökülmesini engelleyip, saç beyazlamasını geciktirdiği kanıtlanmıştır. Sarımsak ile saç bakımı yapmanız için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • 5 diş sarımsak,
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 adet yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı,

Sarımsak ve soğanı blenderdan geçirin. İçerisine yumurta sarısını ve zeytinyağını ilave edip, homojen bir kıvam alana dek güzelce karıştırın. Bu karışımı  saçlarınıza ve saç diplerinize uyguladıktan sonra 1 saat bekleyip ılık suyla masaj yaparak yıkayın. Uygulamayı haftada 1 kez yapabilirsiniz.

Saç Beyazlamasına Çözüm İbrahim Saraçoğlu

3 çay kaşığı çörek otu havanda güzelce ezildikten sonra, bir kase yoğurt ile karıştırılıp tüketilir. Bu karışımı 1 ay boyunca hergün düzenli olarak tükettiğinizde beyazlamış saçların belli bir süre sonra grileşmeye başladığını göreceksiniz.Bunun yanı sıra, saçlarınız için yine sarımsaktan faydalanabilir, sarımsaklı yoğurdu düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Saç Beyazlamasına Çözüm Suna Dumankaya

  • 3 tane taze cevizin kabuklarını az miktarda suyla haşlayın ve içerisine 2 yemek kaşığı ısıtılmış zeytinyağı ve 2 çay kaşığı kuru maya ilave edip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı saçlarınıza sürüp 2 saat beklettikten sonra yıkayın.
  • Bir tutam ceviz yaprağını 500 ml suda haşlayın ve 30 dakika demlemeye bırakın. Diğer tarafta ceviz kabuklarını güzelce ezip parçalayın ve kabukları demlenmeye bıraktığınız suyun içerisine 1 çorba kaşığı kadar atın. Hazırlamış olduğunuz suyu saçlarınıza haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Saç Beyazlamasına Karışım

Saç Beyazlamasını Önleyen Karışım

  • 50 gram hint yağı,
  • 50 gram çam terebenti,
  • 50 gram susam yağı,
  • 50 gram ceviz yağı,
  • 50 gram badem yağı,
  • 20 gram mersin yağı,

Tüm malzemeyi eşit miktarlarda karıştırın. Eğer  saç tipiniz yağlı ise daha fazla yağlanmaması için karışıma 30 gram limon yağı ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı masaj yaparak sadece saç derinize uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı ılık su ile yıkayabilirsiniz.

 

 

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.